Gezondheidscentrum de Waard

Het centrum in Leiden waar u naar toe gaat met uw klachten. 

Maak een afspraakContact met ons

Uw osteopaat is Guus van Bolhuis D.O.-MRO.

Na zijn opleiding tot fysiotherapeut heeft Guus de opleiding tot osteopaat gevolgd en het diploma voor osteopathie behaald.

De letters achter zijn naam staan voor Diploma in Osteopathy, Member of the Register of Osteopathy. Dit betekent dat Guus een geregistreerd osteopaat is in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).

Ook is Guus aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie, het N.V.O.

Verder staat Guus geregistreerd bij het Europees Genootschap voor KinderOsteopathie: EGKO.

Guus is getrouwd en heeft vier kinderen.

Guus heeft een specialisatie in behandeling van baby’s en kinderen. Daarnaast een superspecialisatie in de behandeling en begeleiding van sportkinderen.

            Guus van Bolhuis

Guus van Bolhuis

Osteopaat in Leiden

acupunctuur in leiden
acupunctuur in leiden
acupunctuur in leiden

Contact

Wordt osteopathie vergoed door mijn zorgverzekering?

Klik hier

Wat is osteopathie / een osteopaat

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, organen en eigenlijk alle weefsels van het lichaam. De osteopathie onderzoekt de bewegingsmogelijkheid van de verschillende weefsels en zoekt naar relaties met de klachten.

Manueel betekent dat de osteopaat het onderzoek en de behandeling uitvoert met z’n handen. Met beweeglijkheid wordt niet alleen bedoeld het voortbewegen van de mens, maar ook beweging van alle cellen, weefsels, spieren en botten ten opzichte van elkaar. Ook geldt dit voor de inwendige organen en de schedel.
Osteopathie maakt gebruik van uitgebreide kennis van anatomie, embryologie, fysiologie, pathologie en neurologie.
Osteopathie gaat er vanuit dat het lichaam in staat moet zijn zich aan te passen aan verschillende omstandigheden en handhaaft zichzelf daarmee in een staat van dynamisch evenwicht. Het lichaam is continu bezig naar evenwicht te streven en kan herstellen van, of zich aanpassen aan, vele prikkels van binnen en/of buitenaf, zoals voeding, mechanische en/of psychologische stress. De mogelijkheden om de aanpassingen te doen, zijn niet oneindig en soms zijn de prikkels voor het lichaam te veel om uit zichzelf te corrigeren. Dan kan osteopathie hulp bieden. Osteopathie behandelt de gehele persoon, niet enkel die delen van het lichaam die klachten vertonen. 

Wanneer kan osteopathie helpen?

De praktijk heeft een specialisatie in de behandeling van baby’s en kinderen. De praktijk heeft een superspecialisatie in de behandeling en begeleiding van sportkinderen. De doelgroep reikt van recreatief tot en met fanatieke sportbeoefening.

Naast algemene klachten die op elke leeftijd voor kunnen komen, zijn er ook aandoeningen en klachten die vaak horen bij een specifieke leeftijdscategorie. Klik hieronder op een specifieke categorie voor meer informatie.

Baby’s

Kinderen

Jongvolwassenen/pubers

Sportkinderen

Volwassenen

Ouderen

Sporters

Zwangeren

 Het kan natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft die niet beschreven staat bij de leeftijdscategorieën. Om te weten te komen of behandeling osteopathie voor u van toepassing kan zijn, kunt u dit navragen aan de osteopaat via e-mail of telefoon.

Wilt u meer over mij of mijn praktijk weten?