Gezondheidscentrum de Waard

Het centrum in Leiden waar u naar toe gaat met uw klachten. 

Maak een afspraakContact met ons

Even voorstellen:

Mijn naam is Steffanie Caspers. In 2009 heb ik mijn diploma Voeding en Diëtetiek behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf dat moment was ik dan ook afgestudeerd ‘voedingskundige’.

Hierna heb ik 6 maanden met mijn vriend rondgereisd in Australië, zodat ik goed kon nadenken over mijn toekomstplannen. In Australië is het idee van sport|voedingsadviesbureau Feel Good dan ook ontstaan.

Na terugkomst in Nederland heb ik in eind 2011 alsnog mijn titel ‘diëtist’ behaald, zodat ik alle papieren in huis had om een eigen diëtistenpraktijk te starten. Daarnaast heb ik in 2011 ook ervaring mogen opdoen bij een diëtistenpraktijk in Amsterdam, waar ik met diverse culturen en ziektebeelden in aanraking ben gekomen.

Mijn passie lag altijd al in de sport, zelf loop ik hard, doe ik aan wielrennen en bootcamp en heb ik 25 jaar lang gehandbald. Ook kijk ik met veel plezier naar verschillende sporten, waaronder handbal, zwemmen, schaatsen en motorsport (zoals MotoGP en Superbike). De keuze was dan ook snel gemaakt om in 2012 de opleiding ‘Sportdiëtetiek’ aan de Hogeschool van Amsterdam te volgen. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond, waardoor ik de titel sportdiëtist mag dragen.

Eind 2012 heb ik toen het besluit genomen om het idee, dat in Australië was geboren, ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren.

Sinds maart 2013 is sport|voedingsadviesbureau Feel Good een feit en begeleid ik met veel plezier cliënten bij het behalen van een gezonde leefstijl en sporters bij het optimaliseren van hun voedingspatroon in relatie tot sport.’

                  Steffanie Caspers

Steffanie Caspers

diëtist en sport diëtist

acupunctuur in leiden
acupunctuur in leiden
acupunctuur in leiden

Wordt diëtetiek vergoed door mijn zorgverzekering?

Vergoeding via de basisverzekering
Dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per kalenderjaar.
Net als voor alle andere zorg die vanuit de basisverzekering vergoed wordt, geldt wel het wettelijke en verplichte eigen risico* van € 385,- per jaar. Lees verder

Werkwijze

Het bereiken en behouden van een nieuwe gezonde(re) leefstijl zal niet altijd even gemakkelijk zijn voor iedereen. Onze rol als diëtist is dan ook niet alleen het geven van verantwoorde adviezen, maar ook het coachen en motiveren.  Bovendien is het ook fijn om een stok achter de deur te hebben, als u het zelf even niet meer zo goed weet. Samen zullen wij er dan ook alles aan doen om u uw nieuwe, gezonde leefstijl te laten bereiken en te behouden. Hieronder leggen wij u uit hoe de begeleiding in zijn werking gaat.

Het eerste consult  (duur 60 minuten en 15-45 minuten uitwerkingstijd)
Tijdens het eerste consult worden uw hulpvraag, persoonlijke leefsituatie, huidige voedings- en leefstijl, beweging en eventuele klachten besproken.
Daarnaast wordt uw lengte, gewicht en als u dat wilt uw vetpercentage gemeten met behulp van de ‘Tanita sc330’. Dit is een professionele weegschaal die uw lichaamssamenstelling nauwkeurig meet en analyseert. Tijdens of na dit eerste consult wordt er in samenspraak met u een persoonlijk advies en behandelplan voor u opgesteld.

De vervolgconsults (duur 15 tot 30 minuten en eventueel 15 minuten uitwerkingstijd)
De vervolgconsults zijn er om te bespreken hoe het tot dan toe gaat, wat de resultaten zijn en of en tegen welke moeilijkheden u aanloopt. Uiteraard is er dan ook de mogelijkheid om te wegen en meten. Indien nodig wordt het advies en behandelplan aangepast of kan er extra informatie worden uitgewerkt. Afhankelijk van uw behoefte vinden de vervolgconsults elke 2 – 4 weken plaats.

Het eindconsult  (duur 15 tot 30 minuten en eventueel 15 minuten uitwerkingstijd)
Wanneer de behandeling kan worden beëindigd, is een kort eindconsult gewenst om de behandeling goed af te sluiten. Indien nodig, wordt er na dit eindconsult een eindrapportage naar de verwijzer gestuurd en bij de zorgverzekeraar aangegeven dat de behandeling is afgerond.

Wilt u meer weten over mij en mijn praktijk?