Gezondheidscentrum de Waard

Het centrum in Leiden waar u naar toe gaat met uw klachten. 

Maak een afspraakContact met ons

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij men kijkt naar blokkades en beperkingen binnen ons bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat is ons skelet met alle spieren, pezen en andere structuren die ervoor zorgen dat we kunnen bewegen. Door een verkeerde houding, ongeval of het oplopen van een (sport) blessure kan het gebeuren dat gewrichten minder goed bewegen dan dat ze eerder deden.  Als een of meerdere gewrichten minder goed functioneren, kan dit pijnklachten geven en kunt u hiervan hinder ondervinden tijdens de activiteiten van het dagelijkse leven. Bij deze klachten kan manuele therapie goed uitkomst bieden.

Welke klachten komen in aanmerking voor manuele therapie?

Bij nagenoeg alle klachten kan manuele therapie uitkomst bieden. Maar heeft u last van (terugkerende) lage rug, bekken, nek, schouder of heupklachten, maak dan gauw een afspraak met onze manueel therapeut.

Klachten die goed met manuele therapie behandeld kunnen worden zijn:

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Bekkenklachten
  • Schouderklachten
  • Elleboogklachten
  • Polsklachten
  • Knieklachten
  • Enkelklachten
  • Hoofdpijn / migraine klachten

 

Mirthe Gerritsen

Mirthe Gerritsen

Manueel therapeut bij Doortast

acupunctuur in leiden
acupunctuur in leiden
acupunctuur in leiden

Afspraak maken?

Heeft u vragen over uw klachten of over onze behandeling, aarzel dan niet en neem meteen contact met ons op: 071-5230185, 06-18536633 of mail naar: info@doortast.nl

Al onze therapeuten staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister. Professionaliteit en kwaliteit staan bij ons op de eerste plaats.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat is manuele therapie?

Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. Met manuele therapie probeert de therapeut de beperkte beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ook wel ‘kraken’ genoemd).De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. Manuele therapie heeft niet alleen als doel de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.

 

Meer informatie nodig?